Pengalaman tag kuning buku pink

Asslmualaikum dan hi mommy2, Ada tak pengalaman kena rujuk oleh pakar O&G/ Pakar perubatan keluarga ? Cerita pengalaman kalian. Tadi saya baru lepas buka buku pink dan dapat tag kuning, risiko kerana mengandung pada umur 19tahun kebawah dan pernah extreme premature, doktor suruh pergi hospital untuk rujuk pakar O&G dia bagi surat. Cuma curious sikit apa prosedur yang diaorng akan buat 😅 #ingintahu #firstmom

1 Balas

mcm sy dlu pun tag kuning sbb sy alami ketumbuhan dkt ovari dan ada asthma... sy ada mslh placent previa type 3.. biasa doc akn pantau keadaan bby dan diri kita shj bagaimana..kalau mcm kita kemungkinan akan lahirkan ank pramatang doc akan bgtw bila untuk dptkn suntikan matangkan paru2 baby.... atau bila waktu sesuai tuk admit tuk bedrest jika kita berisiko semasa hamil..biasa dia akan chck tekanan drh...air kencing..keadaan uri dan baby bagaimana... lain2 rsnya takde..pape pun depend pd sejarah kesihatan kita bagaimana .cuma akn rs penatla..sebab kejap nk g kk..jup nk g hsptl jumpa doc pakar... sampaila hari due... kena byk bersabar hingga kita slmt bersalin dan paling penting jgn stress..

2y ago

sm2 kasih 😉✌🏻