Muntah setiap kali mkn zincoffer

Asslmkum Hi Semua. Sy muntah selepas 2 jam makan pil ni. pil ni bagus utk baby ye? kalau sy xbole makan. Boleh suggestkn sy pil lain yg sesuai beli di farmasi??? sy sgt xtahan makan pil ni muntah pening#firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

dah try makan zincofer tu dgn air sunquick tanpa gula ? Saya biasa makan ubat ni waktu malam before tdur. Zincofer tu penting…kalau awak tk sesuai makan nnti boleh gitau dgn nurse on next appointment..nnti dia tukar ubat lain

2y ago

btl 2 bila mkn waktu tdo ok x rasa sgt nk muntah sy pun dokter syorkan mkn waktu nk tdo

klau xsesuai mkn pg,ambik sebelum tido. klau sblum tido pun jd effect yg sama boleh bgtau ja nurse,nanti depa tukaq yg jenis lain. vitamin diberi ikut keperluan kita jd dapatkan nasihat dulu..

Sy xboleh mkn zincofer sy makan maltofer beli di farmasi..Alhamdulillah cuma xboleh mnum kaffein,milo...dan plus sy mnum sanquick lps tu

Sy pun alami mcm awk.. td dktr tukar kpda obt jenama iberet folic .

Time check up nanti bagitahu nurse. Nanti nurse tukar ubat.

nk Tanya kalau makan zincoffer ni perlu ambik lagi tk acid folic?

2y ago

tak perlu makan folic acid