TANDA HAMIL ATAU TIDAK

Asslm.. saya nak bertanya . Ada tak sape ii yang macam saya? SAYA BERSALIN CZER BULAN 7/2022 . LAST PERIOD AWAL BULAN 8/2023. Lepas tu baru BERSAMA DGN SUAMI LAST HUJUNG BULAN 8/2023. ((Tapii lepas luar)) JADI SEKARANG DAH BULAN 9/2023 . Ni tak datang period lagi . ! Saya dah berdebar .. Rasa DALAM perut macam BERGERAK. KELUAR LENDIR PUTIH TELUR YANG MELEKIT . (ADA NAK KEKUNINGAN. NAK KECOKLATAN.) tak datang haid lagi ni ! Saya takut hamil lagii. Atau saya je yang kuat berfikir sangat ? ! Kerana takut sangat ? Ada tak yang macam saya? Normal tak? Hamil tak?? Atau akan datang jugak haid nya nanti. Ada yang macam saya tak. Please komen ibu ii semua. Trma kasih.... #ibuhamil#ingintahu #pleasehelp #firstmom

4 Balas

Cuba buat pregnancy test dulu...Kalau 2 Line,bermakna pregnant buat kali keduanya...Tapi,kalau satu Line jerklah,maybe kena gi jumpa dengan doktor bahagian sakit puan...Takut period x teratur...Kena cek dengan doktor sama ada pregnant ataupun tiada...Saya pun pernah alami situasi yang macam nie Tahun 2021...Pada Bulan November 2021saya telah bersama dengan si dia,tapi,akhirnya,pada Bulan Disember 2021 sudah disahkan mengandung oleh doktor Poliklinik Norbi dengan kandungan sudah sebulan setengah,padahal awal bulan November 2021 de period jgaklah dalam masa 4 hari masa awal2 bulan November 2021... Doktor boleh tolong check kan sama ada pregnant ataupun tidak...

Sama dgn situasi saya, takut terhamil lagi. Anak baru setahun 2bulan. Nak check, terlalu awal. Hmm.

kurang faham pula. sekarang baru bulan 8 belum bulan 9 lagi. ke saya salah baca atau salah faham

Check upt