35week 4day

Asslamualaikum ibu2 dan bakal ibu , due date sy 22november ni , tpi skrg perut kerap mengeras kadang baring pun tak selesa, sakit dkt kelengkang dn kerap sngt buang air kecil , kadang sakit sngt area bawah 😢 lgipun xde sape yg jaga sya , harap ibu2 bole tolong share pnglmn 😖#firstbaby #pleasehelp

1 Balas

Biasa tu sis hujung2 mmg mcm tu. ade stengah org panggil lightning scrotch. baby menekan2 nk masuk ke laluan. kerap buang air kecil pun biasa. Bab perut mengeras tu, sis kena pantau kalau terlalu kerap mcm 15min selang sekali dtg, better pgi terus ke pac. incase sis risau dduk sorg, request je dkt dr untuk warded biar dr n nurse pantau apa2. Mcm kes sy 35w6d baby kerap mengeras 10min sekali. disebabkan 1st pregnancy meninggal dlm kandungan sbb infection. Pgi pac rupanya prem contraction. Mmg tkde tnda apa2 tpi perut mengeras tiap 10min. so dr bgi option nk balik atau warded. Sy pilih warded. 36w3d bersalin. Semoga dipermudahkan urusan

2y ago

jgan stress2 ye sis. kesian baby nnti. ade orang dr bgi balik. mcm sy high risk. ade gdm n gbs. sy mmg pilih untuk warded je.