Jantung baby

Assalamulaikum semua, ada X sesiapa yg ada pengalaman mcm sy? (Maaf klu trpanjg critanya) Scan mnggu 7 dkt klinik swasta xnmpak jantung bby, tp blh dgr heartbeat bby.. Isnin, scan minggu 8 sbb appt kk, kk bgtau xnmpak jantung bby, tp Dr bgtau kmungkinan sbb scanner kuno. So, xperlu risau.. masa ni mmg sy x rsau lngsung.. Jumaat, masa g toilet sy prasan Ada kputihan coklat besar ibu jari, bila g klinik swasta,Dr sahkan mmg jantung bby xdak, even dh guna scanner masuk vagina tu.. so, Dr bg rujuk hosp. Hosp pun kata xnmpak jantung bby 😢 Hosp bg masa 2 mnggu mnunggu.. agak², ada xlg harapan nk nmpak jantung bby tu? Smpai Isnin ni sy xdak rsa sakit apa² lg.. Klu btul xdak harapan, mcm mn nk bg bby Tu kluar scara normal ya? Tkut bila dgr DnC.. ni 1st pregnancy sy, n sy jg ada PCOS 😢 Dlu, sblm dpt bby, bila dpt tau sy ada PCOS, mmg xmngharap sgt, tp bila lekat, mcm ni Pula jd, mmg sedih sgt².. (maaf, terluah perasaan) 😅 #firstbaby #ingintahu

14 Balas

sama mcm saya jgk sis first prgnnt thun lpas.. pstu ggur sdri dlm msa 2mggu tu, gugur masa 11week janin stop mmbesar.. saya pun tk bhrap sbb ada pcos.. skrang dh prgnt kedua da dh mggu ke 30.. prgnnt slps 1buln ggur..

masa saya 5 minggu pun pergi hospital doktor pakar pun cari baby tak jumpa lepastu saya pergi klinik luar…Alhamdulillah nampak jantung baby..baby pun aktif

maaf awak, xde pengalaman. semoga urusan awak dipermudahkan

semoga baik2 saja