Keluar darah coklat. Pergi emergency dr kata 50 50 peluang

Assalamulaikum mommies.. ada ke yg pernah lalui.. kalau ikutkan esk cukup 10 weeks kandungan sy.. cuma pagi tadi rasa nk membuang air besar lepas tu tengok ada darah kat sluar dalam and bila sentuh private part pun sama ada anggaran kalau kira kurang dari satu penutup botol mineral kecil (darah warna koko).. xsakit perut cuma peha rasa mcm kita alami sengugut bp sy pun tinggi waktu check tu.. sekarang lps scan kat emergency dr cakap kantung kosong dan check bawah pakai alat muncung itik xde tanda janin trun.. lepas tu dia cakap kandungan sy 50 50 sama ada jadi atau tak kena tunggu 2 minggu dan dalam masa 2 minggu kalau ada heavy blood kena trus gi pac.. sama ada sy okay atau kena cuci.. sy risau ni kandungan pertama dan saya sayang sangat2.. ada ke peluang baby tu ada.. sbb sblom ni scan swasta pun xnampak baby juga 2 minggu lps tapi dia scan lama baru dgr heartbeat.. dr kat emergency scan kejap je trus ckp kantung kosong.. ada tak yang boleh share pengalaman yg sama cam sy?#ingintahu #firstbaby #bantusharing #firstmom #pleasehelp

10 Balas

ni mcm kes sya keguguran bulan 10 haritu . kluar drah coklat sebanyak 1 sudu mkn gitu tpi tkde rasa sakit tpi drh makin lma makin bnyk tpi tkde la teruk. sya pi emergency terus scan dn kna muncung itik malangnya doc tk nmpak kntung dn jntung bby. sya kna suspek luar rahim dn refer ke hospital. smpai sna kena scan perut juga pastu muncung itik lagi dn tvs juga . doc tetap tak nmpak bby atau kantung. kena admit ward . mlm tu keluar ketulan besar ibu kaki tpi tkde rasa sakit . sya kna tahan lagi kat ward untuk cek hcg dan hcg sya makin drop drpd hri pertama sya admit ward . sya disahkan gugur prgnant 6w4d. anak kedua

saya dah laluinya pada kehamilan ke 2.keluar tanda seperti darah period,darah merah segar...terus ke bahagian kecemasan hospital.doktor scan menggunakan muncung itik dan periksa kandungan.doktor kata itu kandungan anggur(boleh google maksudnya).doktor suruh balik dan bagi masa 7 hari.sepanjang tempoh tu tanda keluar tanpa henti hingga rasa contraction dan bergegas ke kecemasan,sedang elok sampai di pintu kecemasan.janin turun dengan sendirinya.alhamdulillah tak perlu dicuci.sekarang Allah kurniakan rezeki baru dengan kehamilan ke3 ni.mudah² an hingga melahirkan.aamiim

Saya pun perna kena darah coklat n lama2 to kluar darah beku yg bnyk gi kecemasan scan first doc ckp jntg bby tk ada allah je thu last doc stu lgi dtg dia ckp ada tkut mesin scan lama n mybe time to dia mamai gntuk lebih baik check kt swasta n minum ubat kuat kn rahim insya allah baby awak ok saya pun bedrest je skrg tak kerja cuti tnpa gaji demi anak

saya pernah bulan 7 tahun lepas , keluar darah dan terus ke emergency . Dr scan nampak kantung , jalan pon tk bukak & dia cakap normal sebab baby nak membesar . 2 hari kemudian saya sakit perut macam segugut & rasa nak berak . Pergi toilet terus keluar janin saya 🥺 Semoga dipermudahkan segala urusan awk ❤️

Hi awk, sebelum ni pernah bleeding tak? Lps tu doc ada scan ikut vagina tak? Sbb biasanya klu scan ikut perut tak nampak janin, doc akan scan ikut vagina pula. Klu kantung & heartbeat masih ada insyaAllah masih ada peluang, apa2 pun kita doa minta yg baik2, mudah2an baby awk sihat dan selamat semuanya

1y ago

amin terima kasih puan

sy pernah cm ni msa 1st pregnant, dr pun cakap 50 - 50 , masa tu bleeding sbb cervical eutropian .. Dr check pakai muncung itik .. lps tu dr bg duphaston ..ubat kuat Rahim .. bnyk kn bed rest.. sis jgn stress ..sy dulu mmg rehat je .. alhamdulillah .. anak dah 3 tahun

1y ago

masa tu 10 week sis.

Selalunya mmg tak boleh diselamat, dia akan jatuh ataupun kena cuci selalunya, sy mcm awk jgak anak kedua, tapi alhamdulillah allah ganti rezeki lain , dan sy mengandung lagi, jgn putus asa yaa.

Semoga allah permudahkan urusan awak, semoga semuanya baik baik ye mommies 🫶🏼

Tiada pengalaman. Mudahan semuanya baik tanpa mudarat 🤲🌻

1y ago

aminn terima kasih

Takutnya baca. Saya doakan urusan puan dipermudah, inshaAllah.

1y ago

amin.. terima kasih puan