apakah diet paling sesuai buat mummy obesiti?

Assalamualaikum..Sya ada soalan,ada tak diet2 tertentu buat mummy obesiti semasa pregnant? Diet suku separuh boleh tak dia amalkan sepanjang kehamilan?

1 Balas

Waalaikumusalam.. boleh amalkn diet tu tp kene makan kerap la sis.. sbb kita mengandungkn risau baby tk dpt nutrisi yg cukup.. try kurgkn nasi tp lauk tu sayur2 amik lebih sikit.. kurgkn minyak.. baby pon dpt zat.. okla diet suku separuh tp klu lapar jgn tahan2.. cian baby.. semoga sis n baby sihat2 ya 🤗