Bingung tak tahu nak buat apa lg..

Assalamu'alaikum...sy nak bertanya... Sy dh berkahwin bru 3bulan. Sebelum sy berkahwin period sy teratur tiap bulan cuma skrg ni period sy dh lambat 11hari.. Tp bila sy cek UPT keputusn dia negatif... Ap yg perlu sy buat.? #ingintahu #bantusharing

7 Balas

sama mcm saya sis masa awl2 kawen, period lewat seminggu,ingat dh lekat cek upt negative..lepas seminggu period dtg..Tunggu 5 bulan pulak baru lekat..perubahan hormon tu...

Saya pun dulu macam tu..period lepas kahwin jadi pelik,kadang awal 2-3hari,kadang lewat 1-3 hari 😩 dah lama sikit,baru hormon dah okay..

Saya sebelum kawin period tak teratur. Lepas kawin period agak teratur berbanding sebelum kawin. 5 bulan dah kawin, Belum ada rezeki🥲

kes saya dulu pun sama period tak teratur selepas berkawen. perubahan hormon badan. Dan mungkin persediaan badan untuk pregnant.

Selalunya kalau lepas kahwin mmg jadi macm tu. perubahan hormon..

dont worry sis..mungkin perubahan hormon

Perubahan hormon selepas kawen