Cucuk vaksin untuk pergi umrah

Assalamualaikum... Sy kini hamil usia 6w..Sy bakal menunaikan umrah tahun hdpn pd bulan 4 bersama anak kecil dan suami..1 syarat utk menunaikan umrah adlh perlu utk cucuk vaksin.. Soalan sy boleh ke sy cucuk vaksin meningitis & influenza ketika di awal kehamilan skrg? Dan boleh ke anak kecil sy yg berusia 4thn juga dicucuk?.. TQVM

2 Balas

Based WHO, dorg rekemen . Tapi better consult Dr utk tahu lebih lanjut.

4y ago

Tq..smlm sy dah jmp doc klinik..perempuan dia ckp boleh..dia pn mention who kata boleh..tp pagi td buat buku pink dkt KK doc kluarkan surat kata tak boleh enjit apa2 vaksin pn ms prgnt..to SOP hosp kerajaan...actually sy dah google rmi gk yg pergi umrah ms pregy n dorg enjet vaksin mcm artia yat hamzah..sarah liyana..tp tula bila doc KK ckp cmtu rs semacam pulak