Susu yg sesuai utk baby

Assalamualaikum,,susu apa ye yg sesuai utk baby umur 1bln?,sbb ank sy kuat minum susu smpai xckup susu badan...susu badan dh berkurang dh...dia minum xsempat kenyang lepas tu menangis bila susu xkluar...tiap2 hari menangis smpai sy xtahu nk buat apa dh...#pleasehelp #firstbaby #ingintahu #firstmom #bantusharing

3 Balas

Tengok kencing & berak baby, kalau kencing dan berak baby okay maknanya bukan sebab tak cukup susu. Kadang baby nak mengempeng tapi dia marah sbb susu keluar. Kalau tak yakin juga cuba sis pam & bg guna botol baru senang nak tahu susu cukup ke tidak. Saya pernah juga jadi macam ni, sekarang saya campur susu badan & susu formula, siang saya bagi guna botol, malam je bagi direct feeding alhamdulillah baby okay.

cube urut lancar susu. minum susu kurma. makan nasi secukupnya, minum air masak byk. mkn kurma, minum horlicks. susu bdn ade je tu. and kena ada demand and supply. masa bby x df boleh pam, simpan dlm peti ais. nanti lgi byk susu keluar sbb ade demand.

Sama kes mcam saya. Urut lancar susu pun tak jalan. Mmng rezeki utk bf anak tak ada sangat. Saya support anak guna susu enfalac. So far anak okay.