Cubaan hamil

Assalamualaikum..skdar ingin bertanya..sy dh delay period 4hari..tpi blom test upt lagi..tkot kecewa kalau test upt😅😅..tanda2 pregnent pun tkde lagi..ad ke ibu2 alami sperti sy..mohon kongsi pengalaman🤗🤗#ttc hampir 2thun @#ingintahu ##bantusharing

7 Balas

Cuba test lps seminggu nt sis. De org tanda dia awal tp upt test x nmpk lg. de org test dh nmpk tp simptom mai lmbt. Sy dulu sbb sebu perut je. Terasa nk check. 1st check -ve. Selang 2 minggu naik samar² lps tu try lg sampai nmpk pekat br berani pi klinik. Klinik pun test terus naik cpt ve tu. Tp sy simptom² pregnant semua gase start 2nd trimister. Org dh hbs mual² sy br nk start. Hahaha

sy pn aritu simptom pregnant lmbt dtg.. sy pn xtau sy pregnant tgu nk period je tu... last2 seminggu delay cmtu bru rasa pelik cek upt alhamdulillah positif.. insyaAllah kalau ada rezeki.. lg seminggu delay awk cek je.. tahu awal2 lg bgus xde la kite lasak2.. sy sbb xtau tu bkn main lasak siap pergi sunway lagoon lg main gelongsor... haha

tanda2 awal kehamilan tu dtg seawal 6atau 7 minggu sbp sy bru saja menglami..skrg dah 13minggu🥰 awk coba test je sy masa 2hari delay period dah terang garis 2..🥰 tp masa tu blm ada lg tanda2 hamil seperti mual muntah blm ada..

4hari tu blh buat test da tu..pakai clearblue paling tepat..simptom sy masa seminggu sebelum tu, kerap kencing..badan rasa lemah2,sakit perut mcm senggugut..sy test 2hari lepas missed period,pakai clear blue..

Check je sis, kalau pregnant boleh berjaga jaga awal. Kalau tak, takpe at least kita tahu daripada tertanya-tanya. Saya masa tahu pregnant tak ada any symptoms pun, saya check upt sebab delay period je

kalau bru lgi mmg ade je xde simptom. ade org 10w bru start alahan simptom. so buat je upt.

cek je