Csume similac mom

Assalamualaikum,hi,saya nak tanya, saya amal kan susu similac mom dari trdmstr 1 and until now ,so boleh ke klo saya amal kan terus or dah boleh stop. .bcuse,ada org2 ckp,klo still mnum susu,nti bby tlbih bsar. Betul ke? Btw saya 22week #ingintahu

1 Balas

Pemeriksaan kandungan, saiz janin OK tak? Saya pun peminum susu sebelum hamil hingga setahun lebih selepas bersalin. Tumbesaran baby OK. Saya minum susu kambing dan pernah ambil setin susu similac mom tu. Tak teruskan Similac Mom sbb hb still mild anemia. Saya stop ambil susu sbb baru saya tahu susu ada natural gula iaitu lactose. Tubuh saya dah tak boleh toleransi dgn gula. Itu sebab saya tak minum susu lagi sbb sedang kawal bacaan gula dlm darah.