Anak geli pegang sesuatu

Assalamualaikum Saya nak tanya, mcm mana nak buat ya anak saya mcm geli bila pegang benda lembik dan keras, dia pegang tapi tak genggam kuat dan lepaskan mcm tu je. Belum pandai bawa makanan ke mulut, belum pandai pegang botol susu sendiri. Kaki bila pijak pasir, rumput dan tanah ok je, cuma bila pegang je mcm geli. Anak 10 bulan. TQIA#pleasehelp #ingintahu #seriusnanya

2 Balas

W'salam. Buat activity spt sensory play/messy play. Bagi anak pegang pelbagai texture. Utk anak improve dan mempelajari sesuatu, demo secara konsistent dan kerap.

Waalaikumsalam. Takpa sis, buat sensory aktiviti. Boleh google aktiviti utk latih anak.