Mengandung lg

Assalamualaikum..nk tnya..sy dh bersalin 6bulan...agak2 lau sy mengandung lg buat masa loni..misi xbising ka..sebab sy ada ambik perancang..tpi xmkn pon..ambik pon atas dasar xmo dgr misi beletiaq...n satu lg..buku pink kt klinik swasta boleh buat ka..???

2 Balas

Biasanya kalau bersalin normal & low risk sebelum ni, dorang okay je. & lagi satu dorang tengok berat badan sekarang bmi normal atau tak. Macam saya baby 8 bulan saya mengandung semula. Tapi saya memang fully checkup swasta & bersalin swasta yang sebelum ni. Jadinya baby no 2 ni pun sepenuhnya swasta juga checkup & bersalin nanti. Dr concern kehamilan rapat takut ibu penat dan tak larat jaga baby. Kalau kehamilan sebelum ni high risk pula, risau risiko dekat ibu & baby juga.

Waalaikumussalam sis , boleh je buka buku pink dekat swasta , saya pun buka buku pink dekat swasta , harga dia boleh tahan lah , tapi puas hati hehe 😊

2y ago

tapi puas hati lah dengan musim covid sekarang ni , malas tunggu lama² dekat luar hehe swasta cepat je , tiap bulan akan ada scan so lebih tahu bby macam mana semua air ketuban oky ke tak , memang detail sangat 😊