air gula kali kedua 30w

assalamualaikum..hurmm..stress la pulk rasa nya,bru nk lelap kan mata,nurse call ckp sangkut kncing mnis,😭ahad malm kena puasa isnin dtg klinik..nk tnya pngalaman ibu2 yg sngkut..mcm mne ok ke..sptut nya kena minum masa 28w,smpai doc marah nurse semlm kenapa dah 30w blom minum air gula yg kedua😓

9 Balas

Maaf nak tanya, mana-mana KKIA if sangkut gula.. Dorg akan call ke?, sy still tunggu result OK ke x.. Minum air gula ke2 masa 28w+, sekarang 29w5d..tapi masih belum kena call utk bagitau result.. Ke check up nanti baru kena bagitau result tu.. Terima kasih yg sudi jwb..

1y ago

Owh, OK k.. Terima kasih info.. Semoga dipermudahkan segala..

xpe awak. fikir positif je ye. fikir dr buat ni semua utk awak dan baby. ada sebab dorang suruh minum sampai 2,3 kali. saya pun sangkut gdm time 24w. mmg kena jumpa dr 2 minggu sekali dan buat bsp. follow the flow je awak, xmo stress2.

1y ago

mungkin ikut kk jugak. nanti awak beli mesin bsp sendiri je. nanti boleh buat dekat rumah atau tempat keje. makan tu kena try n error. mcm saya ada je ambik manis2 tapi saya hadkan. buat masa ni bsp sume cantik xde yg merah.

saya pun sme minum ke 2 sngkut tp rse air gula klinik mnis sgt2 smpai pening haha mula2 minum beli air gula kt luar ok je x sngkut .. sy lebih satu result lps minum air gula 7.9.. sblm minum ok je 4.5

Saya sangkut masa first minum , lepastuh yang kedua nurse kk saya cakap takpayah minum dah sbb dah sangkut . Dia suruh minum after bersalin nak tengok samada saya ni mmg ada gdm or masa pregnant je .

1y ago

sya yg mula2 minum tk sangkut.. yg kedua minum bru sangkut..sama la lps brsalin nnti kena minum lagi sekli..nak thu sama ada betul ada gdm ke tak

sy sekali minum.. sbb minum yg pertama dh sangkut kncing manis😅.. tiap 2 minggu jumpa doktor review bsp yg sy buat kat rmh.. gdm on diet control.. skrg dh masuk 28weeks..

saya pun sangkut gdm bila minum air gula kali kedua. skrg dh kena pantau bsp setiap minggu, penat ulang alik kk tp saya amalkan terus minum air kosong and jaga makan.

1y ago

a.ah sama la.. 6.7 dah sangkut🤦‍♀️

saya kali ke 3 21 hb td 😫😫 risau tggu result nnti .. minum kali ke 1/2 sebab berat .kali ke 3 berat ok tiba2 pula kencing kotor ,ada gula 😪

1y ago

ohh mcm tuh ye.. aminn..semoga dipermudahkan

sy dh minum 28week hritu sekarang 31week dh.. sangkut gdm on diet.. Xpa asalkan jaga makan dan minum je

1y ago

ye btul.. sya pon masa nk amek bsp jela..jaga makan minum😅

ok je, jangan risau