Pasal pil perancang!!

Assalamualaikum!!hai sister sekalian,i nK tanya sister semua,kot²laa ada yg sama msalah mcm saya!!ada x sapa² yg makan pil perancang tp period x dtg!!and then,saya dh buat test urine 2x..ttap jugak naik 1line!!saya baru lepas beranak anak no2,skrg anak saya dh masok 5bulan..ikotkan period dh nak masok 1bulan lebih xdtg!! masalah pil or masalah saya yew..saya takot jgak,sbb ank syaa baru lagii😌just nak tau keadaan yg betul!!#bantusharing #pleasehelp #ingintahu

2 Balas

Wslm sis. Yg sy tahu, kdg mkn perancg @ cucuk depo, or segala perancg kdg kacaw hormon kita, lg-2 bila susukan baby . Kdg period blh tk dtg smpai setahun, kdg 6 bulan, tp ikot pd badan masing-2 mgkin . Sy slpas nifas hbs, sbulan lps tu sy period mcm biasa, bln seterusnya pn period, cuma bln ni tk period dh lambat, dh cek urine test 1 line, so maknanya hormon kita lah tu

2y ago

ohh yaka,saya last dtg period 1/12 haritu,sampai skrg xdtg..bila test urine 1line jugak,kalau betul sbb hormon xpala..bukan apa risau jugak😅

awak makan pil apa?, ikut juga sbb makan pil ni bole buat hormon kita tak stabil.

2y ago

selalu makan pil or fully bf, normal je tak period. saya pun makan pil noriday, tak period juga .