Mengandung semula selepas 6 bulan czer

Assalamualaikum..hai, saya ada baby 7 bln dan sekarang tgh pregnant lg selepas 6 bulan czer...sy baru check naik 2 line lepas 2 minggu delay period...ada x yg ada experience mcm sy? Risau la sbb doc ada bgtaw klau czer boleh mengandung semula after 2 years. Sekarang baby sy baru 7 bln...Saya risau sgt skrg ni sbb takot kandungan ni berisiko utk sy atau baby...#helpme #worriesmom

2 Balas

rasa dah ramai mommy dlm ni ada prob y same..so ape y puan perlu bt..doc sahaja y blh bg pandangan atas dasar tahap kesihatan puan blh terus or berisiko..so kne refer doc

1y ago

Betul tu hnya dr je bole bgi pndangan , ikutkn xde risiko sgt untk baby . Cuma takut puan jela yg tanggung sakit sbb luka czer bkn bole buat main2 .. lpsni klau bole rancang la betul2 dgn suami , kekadang kita ni rancang sndiri baik2 tapi suami plk taknak bagi kerjasama 😌

sama.. ank bru 8bulan sy preg lgi 🥲