Gbs dihujung kehamilan..

Assalamualaikum..br dapat tau gbs + pd usia 36w kehamilan..boleh share cara mengatasi gbs ni..huhu #firstbaby

2 Balas

utamakan kebersihan miss V .. kerap cuci, basuh bersih2, jgn guna sebrg sabun@pencuci miss V, kerap ganti seluar dlm@pantyliners, kurgkan makan manis2, bnyk minum air putih, jika dibekalkan ubat insert guna ubat utk kurangkan keputihan gbs .. selebihnya tawakal, insyaAllah baby n Mummy sihat, semoga dipermudahkan segala urusan sis..

bole tnye cmne bole detect gbs ye..mmg dktor atau nurse akan cek ke utk pastikan kte ada gbs atau pn xde..

2y ago

sbb sy ada keputihan tp xgatal..doc akan swab dkt bawah utk pastikan ada@x kuman gbs tu..