Baby susah tidur asyik nk main je

Assalamualaikum Anak sy baru masuk 10 bulan, tapi sejak masuk 10 bulan ni semakin susah nak tidokan baik utk nap ataupun malam. Buai, rockabye baby, tepuk2 punggung, buka Quran pun setakat senyap je tp taknak tido. Asyik nak pegi ke mainan je. Lagi 1 baby makin kuat n lasak walopon baru 10 bulan, so bila nk tidokan dia punya melawan tu husband pun susah nk pegang sbb badan baby kuat. 😅 So nak tanya mommy2 yg ada pengalaman ni ade tak tips nak bagi baby cani senang nk tido. Terima kasih #seriusnanya #firstbaby

2 Balas

Ya Allah.. samaaa!!!! Bergusti nak tidurkan diaaa😭😭 Ubatnya saya dan suami main n gurau dengan dia bagi dia gelak sakan2. Guling2, lompat2 riang habis. kejap je main dalam 10 ke 15 minit, dia pun mula merengek nak tido. Baru lah ambil, susukan sampai dia lelap. Selagi tak hadap dia main sungguh2, dia mmg tak mau tido. Tapi lepas tu umi abi pun pengsan sama😂

3y ago

Dan lagi satu, habis je solat maghrib kami mula gelapkan suasana.. petang mandikan dia dgn mandia suam. Sbb air suam buatkan badan dia rasa rileks dan rehat. hehe