Anak taknak botol

Hi assalamualaikum, Anak saya umur 3 bulan lebih, dari start lahir saya ada occasionally beri dia formula tapi jarang, macam 2 minggu sekali. Ebm pun sama. Start umur dua bulan macamtu saya dah lama tak bottlefeed dia sebab supply saya dah banyak. 3 minggu lepas saya cuba beri dia ebm, dia taknak siap gag. Yang freshly pumped pun dia takmau. Saya try cuba formula balik pun dia mengamuk tapi kalau tertelan tu dia tak gag. Esok saya nak masuk kerja, dah 3 minggu cuba masih tak berjaya 😭 #advicepls

2 Balas

sy ada trbaca psl pyusuan.walaupun ibu supply byk, tp still kena bottlefeed jg especially yg bekerja...moms di rumah pn sbaiknya pump utk ensure susu xkering...kiranya berselang seli la bottlefeed n df..kena praktif sblm puan nk masuk kerja lagi..kalau mcm skrg, mgkin agak terlewat jg...tp cuba la pujuk2 anak...hopefully kalau trlalu lapar, dia nk bottlefeed

boleh jadi baby awak tengah dlm fasa nursing strike.