Due 30/03,ada yg sma x?

Assalamualaikum,ada yg due tarikh sma x??apa tanda yg dh ada tu😂?sy tlmpau exited smpai trhitung"hari ,😂 #bantujawab #ingintahu

16 Balas

sy dah bersalin 25.2🤭 first mom mmg excited, tanda yg ada masa 21.2 tu ada kluar darah tpi x byk lpastu mula laa sy pkai pad utk pantau darah yg kluar. 23.2 misi yg jaga sy srh g cek kat hosp sbab risau klu ada bukaan, bila g hosp Dr ckp blm ada bukaan jdi Dr srh balik. 24.2 masa subuh sekitar jm 2pagi rasa mcm kerap sgt ada cecair keluar tpi x byk, 10pagi tgh dduk sarapan tetiba jaa air byk keluar mcm tekencing😆😆masatu dah risau sbab first mom lg kn, jdi terus bwa husb g hosp. Masa Dr cek bukaan masi 1cm tpi terus msuk wad sbab dah kluar air ketuban. 25.2 Dr induce ubat kat bwah sbab ketuban pecah tpi xda contractions 😅selepas 12jam bertarung dgn sakitnya contractions laluan masi 3cm, akhirnya czer lahirla ank sulung pertma 🤭🤭moga ibu2 yg akn bersalin d permudahkn 💗

7mo ago

Allahuakbar!bby nk.smbut puasa brsma latuuu,😚

waalaikumussalam.. Sy br bersalin 6 hari lps.. ptg keluar lendir darah tp x de contraction, mlm dah mula sakit 10 minit sekali tgh malam makin sakit jam 2pg keluar tanda lg ingatkan nk g hospital subuh sbb contraction still sama 10 minit tp x tahan sakit sangat n mengeras 3.55pg ke hospital bukaan dah 6cm terus masuk labour room jam 4pg naik katil je misi ckp full boleh teran tp sy x sakit perut lg 😅sbb perut mengeras terus teran, lahir lah puteri yg comel jam 4.02pg

31/3 tak sabar juga .. hari2 minta baby keluar 😂 tapi macam lasak jeh dia . esok check up.. buat exercise yg org ajar , kemas2 rumah still tkde tnda 🤣 bengkak kaki ada la.. bangun pagi elok , bila start aktif je bengkak kaki 🥹

Waalaikumsalam saya pun due sama dengan awak 30/3. Nampaknya takde lagi tanda2. Huaaaaaa haritu pujuk dia suruh keluar lambat2 lepastu menyesal sebab dah tak larat dah niii..

7mo ago

kan,skit yg amat kt bawah ni mcm nk teran jee,dh x larat dh nk bngun

Saya 29/3 .. tulaa excited tapi belum ada tanda2 nk beranak lagi 😂 sangatla nampak tenang mcm lambat lagi due padahal nk dekat dah 🤭

7mo ago

sama saya 29/3 pinggang dah macm nk reput xleh bongkok jalan pon terasa

Saya masih takde tanda lg... due 24/3 . Sbelum 19/3 takde tanda lagi 23/3 kena serah diri. Harap bby bg kejesama laa.. hehehe

sy 19/3 tapi xde tnda apa2 pun sakit pun x kaki pun x bngkak😅bkn risau apa risau knapa dia xkluar lagi je🤣#firstmom

Alaa siss, jangan laa.. sis lambat lg. Sy due lg awl tp x kua2 lg ni 😭. Dh overdue tp xde tanda lg. Kena serah diri esok lusa

7mo ago

Semoga dipermudahkan sis dan baby selamat semuanya aminnn

Sama due 30/3 juga.. Korang puasa tak ni dah nk tggu hari je kita ni. Tiba2 pulak muntah2. Cuba je nk puasa esok ni 🤣

Hello mumy I due 30/3 tp dah bersalin tadi 37w1d, syukur sebab selamat dilahirkan sbb kurang fetal Movement

6mo ago

U too sis🫶🏻🫶🏻🫶🏻