Pepaya

Assalamualaikum bunda. Klo aku makan buah pepaya boleh gk ya ?

22 Tanggapan

boleh tp yg bner" mateng bun, jgn yg stgh mateng kyk d rujak buah gt, ada kandungan lateks yg brbahaya buat kandungan, aplg yg mentah

Boleh bun, saya ajah hampir tiap hari makan buah pepaya tapi dengan 1 syarat harus matang dan di cuci bersih ya bund😊

Boleh Bun, kalau matang. Kalau yang setengah matang jangan dimakan Bun, cari yang matang sekalian 😊

Dan baru tau ttg pepaya, awal2 hamil pernah makan pepaya mengkel gimana th bun??

Boleh tp kalo yang mentah atau maaih setengah matang lebih baik jangan ya

Boleh bun, tp pepaya yg udah bener2 matang

Boleh aja bun asal pepayanya yang mateng

Boleh asal benerΒ² mateng dn dicuci dulu

Boleh bun.. tapi pepaya yg bner" mateng

Boleh dong tapi pepaya mateng bun. 😘