Cara daftar sijil kelahiran anak bagi pasangan yang dah bercerai

Assalamualaikum wbt.. Saya dh bercerai ketika awal pregnant, saya ingin bertanya tentang prosedur daftar sijil kelahiran anak nanti. Adakah si bapa perlu hadir sama untuk isi borang atau sekadar cukup dengan bawa salinan ic nya je? Sejak cerai sampai sekarang ex husband abaikan saya dan anak memang impossible la kalau minta dia datang tuk settle. Tak lama lagi nak bersalin tinggal ini je yang saya belum prepare sbb nanti saya beranak sorang², semua urusan saya kena buat sendiri. Mohon ibu² bantu saya. Tq #pleasehelp #firstmom #ingintahu #firstbaby

2 Balas

sama kes dengan saya. tapi saya ada pergi jpn tanya . dia kata nak ic bapa yg ori sekali. moga kita sama² kuat. nasib kita sama sis..

2y ago

Itulah ramai kata prosedur camtu 😭 sabar ye sis. Allah uji kita sbb kita kuat. semoga dipermudahkan urusan awak juga ye ❤️

bawak salinan ic bapa, surat cerai. daftar anak tak perlu ibu ayah pegi skali

2y ago

tq for sharing ye sis nanti saya prepare dokumen² nye ❤️