Nak tanya..

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.. Ada ke disini yang mengandung 9 week,, tapi perut nampak kecik je?

45 Balas

Mase week 6 da tanye knape perut kecik.. skrg week 9 pon tanya lagi.. lain org.. lain pembawakan nye. Kalau perut kecik bersyukur je la.. takyah nk pening2.. takyh kuar duit nk beli spender, seluar ngandung bagaii.. dapt ler wat surprise kat jiran seblah menyeblah.. taw2 je da bersalin.. rase2 semua da komen.. janji kandungan tu sihatt.. alhamdulillah..

Entah la dik. Patut 9w ni dah sempurna dah pertumbuhan bayi.. patut 9w dah ready nak bersalin dah. X pa la dik. Nnt jumpa doktor. Tanya la kenapa 9w belum rasa nak bersalin lagi? Yang perut kecik tu jangan cakap dik. Yg tu doktor x boleh nak terangkan.

4y ago

Hahaha 😂😂

9 week mmg kcik lg perut....klo ade yg da nmpk..perut tebal laa tu...ade yg dah mengandung 6-7 bulan pon prut xnmpk...depend pd org sis..as long as baby n mommy sihat..dah alhamdulillah...

9week kot alahai..klu nk sgt npk perut tu makan bnyk2 bg baby besar nt bersalin tanggung la sakitnya nk keluarkan baby 4kg silap2 kena czer. Perut kecik syukur la jnji baby sihat.

Saya hari ni genap 9 weeks. Anak ke 5 lemak perut pun dh tebal so dh kena pakai seluar pregnant sbb seluar biasa dh xmuat. Kalau nk sulung biasala xnampak lg.

Waalaikumussalam, saya bukan sekadar 9 weeks nampak kecik, 26 weeks ( 7 bulan) pun orang tak tahu pregnant. Normal je tu, yang penting baby dan ibu sihat

4y ago

Allahumma Aamiin 🤲🏻

Jgn risau psl perut...cuma jga kandungan baik2 ja....perut 2 nti akan nmpk besaq bila nk msuk 6 bln ke, msa 2 nk pkai bju apa pon x leh..

Waalaikumusalam. Haha, normal je tu sis. Saya 2x mengandung 2 2 tu bulan ke 7 baru nampak perut. As long as baby sihat takyah risau.

Xde apa yg nk dirisaukan sis.. saya pregnant sblm ni pun perut kecik smpai 6bulan.. still boleh pakai seluar jeans kesana sini..

Banyakkan membaca sis, especially dlm group ni byk info. 9 weeeks tu halus lagi thats why belum nampak perut you membuncit.