19 weeks pregnant

Assalamualaikum , untuk pertanyaan , saya dah pregnant 19 weeks , normal ke kalau bawah perut belah kanan ni rasa menyucuk je ? Kadang rasa macam senak pun ada . #firstbaby #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

2 Balas

normal sis insyaAllah.. nti makin naik minggu akan rasa sakit juga sbb ligament akan mbesar bgi ruang pada baby

2y ago

aah tpi kalau risau nti masa checkup monthly boleh tnya nurse/doctor ya. masa tidur tu sis letak bantal dekat belakang tau untuk back support ,tak kisah mengiring kiri ke kanan ke. bawah kaki pun letak bantal so nti kaki dgn badan tu sama level.. insyaAllah boleh kurangkan sengal badan

Normal sis