Cepat penat selepas bersalin

Assalamualaikum. Taktahulah kenapa sejak mengandung sampai lah lepas bersalin saya cepat penat & mengah. Sebelum ni saya buat kerja seharian takda letih sangat, esok tu boleh buat lagi. Ada apa apa supplemen yg boleh consume?

1 Balas

Ada GDM ke puan? Jaga pemakanan sihat. Suku2 separuh memadai. Buat senaman sesuai post natal; slow walk pada waktu pagi dapatkan vit D melalui cahaya matahari pagi. Minum air kosong secukupnya. Jika masih penat, dapatkan pemeriksaan kesihatan di klinik. Banyak kemungkinan penat ni; thyroid, kencing manis (setakat yg sy tahu. Ada lg, tapi tak reti sebut istilah )