Nipple confused

Assalamualaikum, sy seorang ibu yg bekerja dan anak dihantarkan ke mengasuh. Anak sy sekarg sudah 3 bulan lebih. Lebih kurang sebulan lebih anak sudah dihantar mengasuh. Bayi sy menggunakan botol jenama anakku dan puting kosong jenama anakku juga. Penerimaan botol alhamdulillah baby bleh trima dan x ada mslah. Kat rumah memg x ada pakai botol, bayi df saja. Kebelakangan ni bayi sy mcm mnolak dan meraung2 bila sy nak bg df.sanggup berjaga dan bila btul2 lapar dan mgantuk barulah bayi akan trima myusu. Jd sy pun ada trbaca dan mslah ini adalah mslah nipple confused. Jadi mslah utama sy skarg adalah sy baru beli puting pigeon saiz s wide neck dan botol masih anakku. Ramai yg cakap pigeon kalau tunggang xakan keluar air. Tp knapa sy punya keluar air yer? #bantusharing #firstbaby

Nipple confused
2 Balas

Botol anakku wide neck dgn puting pigeon.. Bhgn lubang air flow try tekan dlu sebelum bgi kt bby.. Atau cuba titiskan dahulu selepas tekan bahagian air flow.. Bila flow dh ok, boleh terus bagi kat baby.

Saya pakai botol pigeon jugak. Mmg cmtu.. kalau air dalam botol banyak tetap tumpah. Klo beli puting jenis Y-cut mmg tak keluar air