Anak saya usia 3y1m

Assalamualaikum sy nk tnya.normalkah anak sy usia sprti diatas kalau waktu makan ,masih disuap?Kalau suruh mkn sndri pun dia tak berapa pandai suap sndiri.atau sy yg jarang treat dia makan sndri?tolong jap #SeriusTanya #bantusharing

2 Balas

Anak kalau nk dye berdikari mmg kena train ulang kali baru pandai. Banyakkn tunjuk dan ajar lama2 insyallah dye akan pandai.

wsalam, kena bg dia mkn sndri. tp dgn pemantauan. mmg awl2 bersepah tp lama2 dia blh mkn sndri.

3w ago

boleh je. tp masa mealtime awk kena duduk dgn ank. dh settle mkn cpt2 kemas. ank sy pun tgh messy eating, nk masuk 2y.