Assalamualaikum.. Sy nak tnya mlm td sy wat urine test.. Dpt kputusan negatif.. Pg esknye sy tergerak hati nak tgk blik urin mlm td sy nmpk naik double line tp samar2.. Itu dikira positif ke false? Sy ni period xteratur dan dh lewat 15hr xdtg period..2,3hr ni sy xsihat bdn kerap pening kepala n cream kt perut rs mcm nk period tp xde.. #5thnttcankkedua..

1 Balas

Tak boleh mcm tu, result yg tepat adalah yg terus cek within beberapa minit lepas titik air kencing. Kalau semalaman tgk balik tu dah dikira error, sbb evaporation line sbb dh lebih tempoh masa. Kena cek guna upt baru, tapi jgn lah cek time nk tido malam, sebaiknya cek pagi2 lepas bgn tido.