PAPS SMEAR SAKIT TAK

Assalamualaikum.. sy nak tanya korang pernah tak buat ujian paps smear?? sakit tak.?? lepas dr ujian trsebut ada pape effect tak.. ?? sbbb ada yg bgtw selepas ujian dilakukan mybe akan sedikit cramp di perut n rasa nyeri dibahagian vagina?? suami bole ikut jugak kan tgkk kite melakukan ujian??😌.. sbb ada appointment dgn doc... #ingintahu #seriusnanya

3 Balas

dia mcm ni,mmg Kita Akan Rasa takut,ngilu,cumanya Cuba longgarkan otot2 Kita time die nk masukkan alat Tu insyaAllah Akan ok tp kena bertahanlah cikit. kalau mcm kite keraskan otot, lagi sakit sbb kite melawan. insyaAllah Rasa sejuk2 je bile kite layan heheh. good luck tau!

Saya dah buat for the first time last year. X sakit pun, pastikan kita rileks, x stress. Lepas buat pun x rasa apa2. Saya buat pap smear dan hsg. Yg hsg tu je lepas buat rasa cramp sikit.

Tak sakitlh...xde pn