Muak Jeluak

Assalamualaikum. Sy nak tanya, kalau susu keluar dari mulut & hidung baby tu muak & jeluak ke? Kena buat apa ye? Risau 😢 #firstmom

8 Balas

Normal untuk bawah 6m sis. Anak saya pun dulu tiap kali lepas susu memang akan keluar balik ikut mulut & hidung. Dr kata takde apa cuma kena pantau takut dia muntah waktu tengah baring terlentang tu yang bahaya takut tersedak susu.

baby minum susu apa ye? lepas baby minum susu ada sendawakan baby tak? kalau sampai keluar dkt hidung bukan jeluak dh tu. rasa nya muntah susu. boleh jadi juga overfeeding

sy pernah baca klau bby mual/jeluak, terus mengiringkan bby bg keluar dr mulutnya lap. tak elok klau ditelan semula sebab takut nnt ada jangkitan 🥲

sama lah dgn sy anak muntah ikut hidung even dah sendawakan if tak bg susu dia keep on cari nervous betul rasa 🥹 bila keluar ikut hidung ni

sye pun mcm tu juga. doktor kata normal sebb usus dia masih kecik lgi .. kalau tido n dah sendawakan dia, ngiring kan je.

kalau susu keluar dari mulut dn hidung tuh sbb overfeeding sis

selepas menyusu,sendawakan beby,,kadg² beby terlampau knyg..

Baby sy pun salu kluar susu dri mulut and kdg dri hidung 😢