Perdarahan ketika seawal trimester 1.

Assalamualaikum, hi sy nak kongsi sedikit lah, kandungan sy di jangka dlm kiraan 8 minggu mcmtu, tetapi td sy tgk mcm ada perdarahan sikitlah di panty sy, itu normal ke ya?

5 Balas

Warna darah or brownish? Kalau darah tu agak bahaya. Even brownish pun bahaya tapi kdg2 boleh jadi normal. Kena pergi klinik cepat2 ye. Saya pun dulu mcm tu. Kdg2 pun ada keluar juga brownish tu. Saya dah ke klinik doc cuma suruh pantau dan bedrest. Kalau keluar fresh blood doc suruh ke hospital terus

pergi klinik.. masa sy 6w keluar darah coklat, terus g klinik.. risau kn.. lepastuh dktor suruh mkn ubt kuat kn rahim.. Alhamdulillah lepastuh dah x ade..

Bagi saya tak normal. Please pergi check supaya doctor boleh diagnose awal 🙏🏻 harap harap kandungan awak baik baik aamiin 🤲🏻

sis kena pantau ya spotting darah ni takut makin banyak kena terus pergi kecemasan hospital jumpa doktor ..😊

kalau byk sgt and non stop, X normal. cpt2 jumpa dr