keliru dan risau :(

assalamualaikum, sy last period 12/9/2022. 30/10/22 pergi cek dekat klinik dan doktor scan dah 6w2d sebab dah nampak kantung, so doktor saran datang 2 minggu selepasnya. hari ni 12/11/22 pergi scan lagi dan doktor cakap masih nampak kantung je padahal dah 8w lebih. tiada spotting, cramp perut pun kadang2 je ada. muntah takde langsung. doktor cakap 2 minggu lagi datang cek, kalau kantung masih kosong doktor cakap mungkin misscarriage. saya risau dan pergi ke klinik lain untuk cek. doktor yg di klinik ni buat transvaginal ultrasound, dan nampak dah baby kat dalam. tapi usia nya 6w1d. padahal last period 12/9/22. ada sesiapa mengalami masalah yg sama tak? #firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

Fhm sis..kdang2 wlpun kita pregnant ttap juga period..sya dulu first baby mcm tu..period mcm biasa tapi pregnant..doktor cek dh 6 weeks pregnant..lepas tu period stop

2y ago

take care mommy. sy dh misscarriage hari ni. sending love 🫶🏻