Pergerakan baby

Assalamualaikum sy dah 15w 5h .. mcm mana ya nk rasa pergerakan baby.. atau pun Blum terasa pergerakan ..?😁 Sekadar bertanya.. first baby🤭 tq semuaaa ##ingintahu #firstbaby #pleasehelp #firstmom

Pergerakan babyGIF
21 Balas

kalau saya cukup² 20w dapat rasa. tu pon sekali je macam angin pop dalam perut. tapi perasaan tu syukur sgt². lepas dari tu, asyik tunggu je gerakan.

2y ago

akan tiba masanya sis..hehe..sepanjang pregnant, dapat rasakan gerakan baby la perasaan paling heaven sekali 🥰

Wsalam. 1st mom usually 20w above baru dpt rasa, mcm jentik2 gitu. Lama2 akn jd lebih kerap.

Minggu 15 awal lagi, mungkin tak rasa lagi. Saya minggu 20 rasa macam denyutan dan tendang halus.

2y ago

yeke.. hehe klo mcm tu lega sikit dgr😆

Kalau saya waktu 18w baru rasa pergerakan, macam bubble2 dengan jentik je hehe

2y ago

hihi tu la.. sy masih xde rasa pergerakan lg

paling awal boleh rasa 16w tp susah nak detect. 20w keatas akan makin terasa

sye nak msk 17werk dah rse jentik2 . tpi wktu mlm je rse . pgi kurng.

2y ago

nanti masuk 16w rse la tu skit2. mcm angin2.

saya first bby jgak tapi dpat rasa gerakan bby waktu kandungan 20 minggu

2y ago

tu la kan...rmai ckp cmtu lega sikit hati .. hehe tq sis share pngalaman

13w da rasa.anak no3.skrg da 18w makin kuat terasa.

Nak rasa jelas……20 minggu ke atas baru rasa sis……

2y ago

hehe okay sis..tq info

Rasa mcm kita gerakkan lidah dekat dinding pipi..