Adakah ibu fully bf sakit perut anak turut sakit perut juga?

Assalamualaikum, sy cuma bertanya beberapa hari ni sy ada mengalami cirit birit, adakah anak sy juga mengalami cirit birit seperti sy juga, anak fully bf, usia 6 bulan dan najis berwarna hijau.##seriusnanya #firstmom #ingintahu #advicepls #bantusharing

2 Balas

msa Sy kena dlu crit birit anak sy ok je... cuma kena jaga lah kebersihan tu kena lagi kerap cuci tgn..pakai hand sanitizer... sy msa kena dlu Sy bg dlu ebm frozen sbb sy ulang 5-10 mnit skali....mjur la ada bekalan emergency 😅

W'salam, setahu saya tak. Ni first time ke najis baby bewarna hijau?

2y ago

Alhamdulillah, najis dah kembali warna kuning2 n mustard, mybe permulaan saja najis color hijau2 tu sbb usus baby baru terima makanan kan