Dilema susu dada kurang

Assalamu'alaikum. Sy baru bersalin 23 hari tp susu dada kurg.sekali pam baru dpt 1 oz. Ank sy laki kuat menyusu. Boleh x mommies kongsi tips nk bykkan susu.

2 Balas

Saya pun haritu susu banyak tiba2 drop. Nasib baik saya mmg dh standby stok susu dlm freezer. Tp sambil2 tu saya nk banyakkan balik susu badan saya buat power pumping (boleh google) & saya amalkan minum susu kurma setiap hari… alhamdulillah even tak meriah mcm awal2 dlu tp naik dari 1oz ke 3-4oz sekali pam, cuma masalah saya pam sebelah breast je, lagi sebelah tak rajin pam… Sebelah breast dpt 3-4oz sebelah lagi kurang dari 1 oz… saya baru beli breastpump yg double skrg baru nk start pam dua2 breast sekaligus. Kalau tahu dari awal dlu beli pam jenis double ni senang tak buang masa 😂

sis,bby baru lahir xminum banyak tapi kerap..1oz pun ikutkan mencukupi untuk bby..Susubadan ikut demand,kerap bby sis hisap,lagi banyak susu yang terhasil..Sambil tuu sis bolee cuba pump untuk naikkan demand..Saya consume Mamom, Alhamdulillah memang membantu sangat sebagai milkbosster..Moga dipermudahkan ye