Najis bayi 6 bulan

Assalamualaikum, sy ada bg baby sy 6 bulan lebih makan dragon fruit. Normal ke bila baby membuang, biji hitam buah tu akan kuar sekali dan warna najis seakan warna buah tu jugak tp xsemua najis dia warna tu sbb bercampur dgn warna najis normal dia. #pleasehelp #ingintahu

6 Balas

nak tnya ibu2 .ank sy 6bulan 5hari .dh bleh bagi ke buah2 .contoh nya dragon fruit .atau lain2 .biasa nya buah apa yg d berikan .sorry sy firstime jd ibu😢 .tlong share2

1y ago

boleh. baby saya first fruit dia, buah naga. betik, pisang, tembikai, honeydew, oren dll.

Normal. Nanti kalau sayur2 pun sama. Lebih2 lagi bila makan jagung. Yg tak normal sembelit berdarah.

1y ago

Baik sis, terima kasih☺️

yup. normal. 👍

1y ago

Alhamdulillah, terima kasih sis☺️

normal awak☺️

1y ago

Alhamdulillah, baik sis. Terima kasih☺️

normal.

1y ago

Risau jugak sy td bila nmpk mcm tu td. Nasib baik mmg normal mcm tu😅. Terima kasih ya.

normal

1y ago

Baik sis, tq ya☺️