Air susu drop

Assalamualaikum, susu badan sya drop tadi dpt 1.5onz je dpt.. Sdh cuba susu formula smua dia reject.. Skrg saya minum susu lacta utk tmbh air susu, skrg drop lg..ada tips x utk tmbhkn air susu lagi. #pleasehelp #firstmom #firstbaby

2 Balas

Hi awak. Kerapkan pam susu untuk stimulate kilang susu. Macam saya, pam setiap 2-3jam. Start pam pukul 6am, 8am, 10am, 12pm, 2pm, 4pm, 6pm, 8pm, 10pm. Setiap kali pam tu, dalam 15min-30min. Andai kata awak time awak pam tu baby nak susu, bagi baby susu dulu. Dia dah kenyang, boleh sambung pam. Make sure mommy jangan stress, makan pun makanan favourite mommy, InsyaAllah susu naik balik. Jadual pam tu try buat 3-4 hari, tgk naik tak hasil susu

1) awak kena cari punca dulu kenapa susu badan awak drop. kita xboleh terus makan milk booster dn berharap susu kita terus banyak. 2) cuba share awak epmom (exclusively pumping mom) atau baby directfeeding. if awak epmom cuba share jadual awak pam?