Da habis cuti bersalin

Assalamualaikum smua..sy da nk masuk krja awal bulan dpn tpi mslh nya bby sy x suka mnyusu guna botol susu.da brpa kli tukar botol susu dia ttp x mau.cm mna nk biasa kn dia mnyusu botol?#firstbaby #bantusharing #firsttimemom

2 Balas

Tipsnya - awak kena offer sebelum baby masuk 2nd stage of feeding cue - let husband or other family member feeds baby. Waktu ni awak kena menyorok sebab baby boleh sense mommy's presence. Saya start 2 minggu sebelum.

1y ago

betul tips yg puan ni bagi. sebenarnya tak perlu tukar botol susu yg kerap pon. just guna satu botol yg sama.

kakak sy anak dia langsg taknak susu botol. sanggup tu tahan haus sampai kakak sy terpaksa dtg tenghari bg susu. besar dah 13 tahun.