kuning anak :(

assalamualaikum smua , saya sedih sebab anak saya kuning .. haritu dh admit wad .. lepastu dh kluar kuning anak check kt kk 9.8 , lepastu selang dua hari check balik dh naik 11.4 , harini check lagipun tetap sama 11.4 , saya taktahu nak buat apa , saya bg susu badan .. bnyk sangat saya pump bg dia .. berat badan dia pun naik :( tp kuning tak turun .. ad tak idea utk saya nak hilangkan kuning anak saya .. btw anak saya harini baru hari ke 9 .. ada tak apa apa ubat tradisional ke atau apa2 pendapat yg boleh hilangkan kuning :(#firstmom #firstmom #firstmom #firstmom #firstmom #firstmom #firstmom #firstmom #firstmom #firstmom #firstmom #firstmom

10 Balas

ibu ada mkn jamu atau herba panas ke. lada hitam, kunyit, halia yg utk panas badan semua stop dulu. teruskan penyusuan. saya dulu anak sulung dgn no 2 beriya cari segala petua. naik jugak kuning. no 3, 4 , 5 semua just follow the flow. susukan saja, xbuat apa² petua. baby kuning sikit sangat. yg penting masa mengandung please jaga pemakanan. makanan tinggi msg dan pewarna elakkan

9mo ago

takde , tak makan apa apa lagi , just bg bf je ..

sy semnggu jgk ke KK . hanya allah jew tahu.. dh xckup tido mlm brjaga ank nk susu.. kul 8 appointment.. mmg mental koyak abis😅.. sy mndy kn daun kuchai tu.. blend..tapis.. ekotkn air biasa..tp sy cmpur sikit..bg suam .. alhamdulillah..mmg turun bnyk.ikhtiar la selagi boleh.. luaran xpe..tp jgn sesekali bg bby minum apa2 ye.. just nasihat sy.. semoga dprmudhkn urusan

9mo ago

sama2 ..be strong

sy dh hari ke 15 sis still kuning even susu bdn anak sihat je berak kencing smua still kuning tnggi ..sy mmg xde mkn pape td last pon doktor ambik drh kt tngan dia allahu xsnggup nk tgok😣..mampu doa Dan sbr je try Cuba je slagi mampu

9mo ago

saya pun sama , baru 10 hari .. still ulang alik g kk check kuning anak ..

u tgok pemakanan u pulakk. bby kuning bf mak xboleh makan halia kunyit blackpepper bwg putih. lagi tinggi naik kuning nanti. or else boleh tmbh susu fm dulu sampai dia hilang kuning. lps tu bru continue susu bdn balik.

mandikan dgn air kucai pagi dan petang. ibu makan anggur hitam banyak sikit. sulam dgn susu formula. elakkan pakai baju, kain, atau duduk dkt mana mana tempat yg berwarna kuning. cuba buat. inshaAllah kuning turun.

9mo ago

okay awak , insyallah saya cuba .

Saya konsumen suplemen untuk elak kuning. Alhamdulillah baby kuning kejap je. Dah keluar wad sampai skg takde kuning dah 🥰

9mo ago

Saya mkn suplemen amway. Saya ade join ahli klu awk nk. Ws saya 0194245142

Mandikan anak dengan daun inai,daun kucai atau sirap,,anak saya kuning 250 turun 127,,alhamdulillah byk trun,,

9mo ago

baik , nnti saya cuba ..

Mak saya mandikan anak saya dgn daun kucai. Alhamdulillah kuning turun

9mo ago

saya warded 5 hari lepas bersalin sbb anak kuning tinggi. balik dari hosp checkup kk. 191 lepastu 160+ lepastu 117. Last checkup 88 alhamdulillah. Before last checkup tu dr ckp kalau tinggi jgk, kene amik darah sbb dah dikira prolonged jaundice. daun kucai tu mandi tiap petang. pagi mandi air biasa je.

Nenek saya ckp mandikan dgn air lobak putih

boleh sewa fototerapi. sehari RM60