Bukaan bersalin

Assalamualaikum. Siapa pernah ada pengalaman bukaan dah besar tanpa rasa sakit? Sebab sekarang saya baru 36w5d dah 3cm bukaan tapi tak rasa sakit. Dah seminggu duduk kat wad ni. Ada yang berpengalaman macam saya?#firstbaby #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

wslm. anak pertama sy dtg hosp dah 9cm. 1 jam rasa sakit contraction. sy tak tau la kat rumah masa tu dah berapa bukaan cm,sbb bila sakit cepat² ke hosp. bila cek dah 9cm. anak ke 2,bukaan 2cm dah sakit sgt. anak ke 3 pula,3cm pun dah rasa separuh mati menahan sakit