Darah haid

Assalamualaikum semua, sy sejenis period tak teratur, 2bulan sekali baru dtg period. Kali ni period sy keluar darah coklat selama 3-4hari, tak terlalu banyak. Selepas tu baru keluar darah merah seperti biasa selama 8hari.Nak tanya, darah coklat tu kira period ke? Dan lepas period 8hari, darah masih keluar tapi setitis2 selama 4hari (skrg masih keluar), itu pun normal jugak ke? Sbb kiraan dah lebih 2minggu #periodberpanjangan

3 Balas

Ya start 1st day keluar coklat tu dah di kira period. Darah titis2 yang lepas period tu pun masih darah period tapi kira dari yang coklat tu max 15 hari je. Lepas 15 hari dah dikira istihadah. Kalau still ada pun dah boleh mandi wajib. Nak kata normal memang tak normal sis. Hormon tak betul. Kalau sis ada bajet lebih boleh jumpa dengan o&g minta nasihat dari pakar 😊

coklat tu period. sebab dia lain dari keputihan. kalau lebih 15hari dikira istihadah dah

itu dikira haid..