Kandungan 25week sesuai makan vitamin supplement apa

Assalamualaikum, hi semua sy nak tanya kandungan sy skrg 25week, jadi mcm supplement or apapa vit apa sbnrnya yang perlu dan sesuai untuk saya mkn ya, sy confuse xtau nk refer siapa dan skrg sy tgh consume utk sblum mkn obimin dan selepas makan pula vitamin calcium,folic acid,minyak kelapa dara. Sy bukan jenis penggemar minum susu. Munta tlg semua ya jika berpengalaman kongsi kan sama2 sy ingin tahu #firstbaby #pleasehelp #firstmom

7 Balas

Banyaknya ubat sis mkn. Sy mkn ubat vitamin b complex. Acid folic. And iron tablet je. Dari first bukak buku smpai skrg ni 25week doc just bg ubat tu je😅

1y ago

Cuba try mkn ubat iberet dalam ubat tu semuanya dah lengkap. Takyah bnyk2 ubat dah. Tapi kene tanya doc dulu lah. And kalau takleh telan susu mmg kene mkn ubat calcium. Kalau tak nanti tulang mmg sakit2 sbb kurang calcium . Ape2 pun mintak pendapat doktor dulu first sbb doc yg lebih tau kan.