Bleeding & spotting

Assalamualaikum semua. Saya PJJ dengan husband. Saya bleeding 4 hari semasa kandungan berusia 11 weeks. Dr bagi ubat duphaston. Kadang kadang keluar juga spotting coklat. Dr suggest untuk rehat kat rumah selama 4 minggu. On duphaston selama 4 minggu. Alhamdulillah sekarang bleeding dah takde. Baby okay dan aktif. Nak tanya pendapat ibu-ibu, boleh ke saya drive ke tempat kerja? Risiko ke kalau drive sendiri sebab ada history bleeding? 🥹 #ingintahu #firstbaby

2 Balas

Boleh je. Jangan lasak. Take a good care and health. Jika penat, berhenti rehat. Jangan berada dlm posisi yg sama dlm tempoh yg lama

12mo ago

Sama-sama

situasi yg sama🥺 saya amik cuti tanpa gaji selama 2 minggu and minggu depan dah mula keja. risau betol nak drive ke tmpt keja..

12mo ago

Allah.. 🥹🥹 Saya pun start kerja minggu depan. Tambah tambah hidup pjj , kena kuat terus 💪🏻 Nak ambil grab, pergi balik dah rm40 sehari fuh 🥲 Semoga dipermudahkan urusan kita sis 🤲🏻