WAS-WAS SAMA ADA PREGNANT ATAU TIDAK

Assalamualaikum semua.. saya nk tnya sikit.. sy tiada pengalaman.. bhgian rahim terasa seperti penuh.. pinggang sy sakit.. kerap pening skjp2.. puting payu dara sy keliling hitam dr warna asal dan ada terbelah sikit kt puting payu dara dan sakit bila disentuh.. adakah sy mengandung? #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

Hai sis, nak tahu pregnant ke tak kena buat UPT test sendiri. Dah berapa lama lewat period? Sebulan lewat period akan dapat double line sama terang. Lepastu pergi klinik untuk doktor sahkan kehamilan.

3y ago

Mungkin faktor hormon/pemakanan fast food, frozen, order kedai, MSG, air boba/stress/letih. Saya dulu masa anak dara jika ada bln yg terlalu stress letih sbb kerja tarikh period akan lari dlm 3 hari tapi next month ok balik tarikh dan tempoh period yg sama. Tetapi selepas kahwin tarikh period & tempohnya berubah-ubah setiap bln. Doktor pakar O & G kata walaupun period kita tak sama tarikh tetapi datang setiap bulan ianya dikira normal.