Pregnanttt

Hi assalamualaikum semua .... Saya disahkan mengandung lagiii baru 6mingguu ... Anak pertama 2 tahun , anak kedua baru 5 bulan ... Baby masih menyusu badan ... Dah try bg susu formula dia taknakkkk .. mengamuk² nak bf .... Masalahnya tiap kali direct feed perut saya sakit and susuu pun dah dropp niii .. macam mana yeee nak banyak kan susuuu .... #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

2 Balas

Kalau perut sakit kena stop menyusu puan..risiko utk baby dlm perut..takpe baru 5 bulan boleh tu. Kena bg suami atau org lain yg bg susu kt dia

dlu pakar sy xbg menyusu sbb setiap Kali sy mnyusu bb..Rahim jd sakit..so kena stop sbb blh ganggu kandungan