cara bancuh Dugro 3

Assalamualaikum semua, macam mana ya nak bancuh susu dugro 3 (1-3 tahun) ? Dia takda scoopnya , kalau guna scoop lama boleh ke ikut macam bancuhan lama ? Dan apa beza dupro 2 dan dugro 3?

3 Balas

DUGRO 3. 32gram 5 Sudu. 32gram bahagi 5 = 6.4gram/Sudu 180ml bahagi 5 sudu = 36ml air untuk 6.4gram susu. Jika botol 250ml pengiraan nya (sbb sy pakai botol 250ml). 250ml bahagi 36ml = 6.9 scoop tapi saya rounding (7 Scoop) terus . Senang kira.setiap 1 scoop mewakili 6.4gram. 6.4gram susu x 7 scoop Total susu di perlukan utk 250ml adalah 44.8gram. Ayah2 atau ibu2 boleh cari scoop di luar dan try timbang scoop mana sesuai utk dapatkan 6.4gram/scoop. Saya try pakai scoop sukatan tepung buat kuih.(dapat la minus plus 6.4gram/scoop) DUGRA tolong la sediakan untuk kami2 mak ayah ni. Mudahkan skit. Sediakan Scoop sukatan 6.4gram. Dan tolong letak di Pek susu 36ml bersamaan 6.4gram susu. Jadi mak ayah tak pening nak kira. Harap pihak dugro dapat ubah. Jangan susahkan pembeli. Terima kasih. Kepada mak2 dan ayah2, Kalau ada saya salah kira. Minta betulkan. Supaya saya pun tak buat silap. Anak saya dah dua minggu ni cirit birit dan muntah2. Saya Cadangkan kena ibu2 dan ayah beli timbang tepung buat kuih tu.

sy ada tnya cust service, dia ckp kena guna sudu makan kita

🤔maybe macam same je tu...