Maksud nama bayi

Assalamualaikum semua ibu2, ade siapa2 tahu x maksud nama bayi Airin/Aireen. Dh berkenan lama dgn nama ni tapi masih belum jumpa maksudnya. #firstbaby

6 Balas

btul...nama aireen/airin tu xde mksud..syg la klu ltk nme ank xde mksud kan..rugi.. sy cdgkan letak nme Aileen.. yg brmksud cahaya terang. sdp jg.comel je bla dpgil pd ank. moga ank puan jd pnyejuk hti ibu ayahnya spnjg hayat.

2y ago

betul. nama anak saya aileen 😬

Cuba eja dlm jawi - arabic lepastu tanya ust/usth yg mahir arabic. Kot takde maksud, osah le. Byk lagi nama lain

maksud nama airin Ialah KEDAMAIAN

Airin - Mencintai alam

bole google nama baby

boleh google