Tips cepat bukaan cm ?

Assalamualaikum semua. Esok genap sy 37 minggu. Sy ada keluar spotting lendir + darah. Sy dah pi hospital tapi still 1 cm. Kalau mcm ni lama lagi ke saya nak beranak ? Saya sebenarnya baru keluar wad ahad haritu sbb cirit birit. Lpstu hari ni keluar spotting darah lendir tu. Bila dtg still 1 cm. Rasa nak nangis sbb tanda ada tangan yg sakit kne cucuk haritu pun still terasa. Ada tak mommy2 boleh share pengalaman brape lama 1cm ni nk buka ke cm seterusnya. Saya taknak masuk hospital bnyk kali 😭😭 ##seriusnanya #pleasehelp #firstmom #firstbaby

9 Balas

Bukaan 1cm tu kena admit ward atau boleh balik rumah dulu ye?

1y ago

aah tp kalau 37 weeeks ke atas rasanya dia akan tahan lama lgi. sbb baby dh matang untuk bersalin kecuali kalau takde apa2 contraction.