Set berpantang

Hi assalamualaikum semua. Boleh share tak awak semua masa berpantang beli set pantang jenama apa? And apa je yg penting masa berpantang? Dari segi ubat ke krim ke yg perlu masa berpantang? Boleh share apa yg ibu semua pernah guna and bagus? Boleh saya tambah ilmu. Sbb saya first mom. #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

7 Balas

Saya baru nak masuk 22w. First pregnancy jugak jadi tak sure barang-barang yang saya nak beli ni okay ke tak. Saya plan beli barang loose je bukan set. Dah survey beberapa brand tapi mostly yang saya berkenan adalah tanamera dan nona roguy. Beli bengkung, krim bengkung, sabun herba, tangas, minyak urut, tungku herba dan jamu phytonatal. Saya tak plan nak ambil confinement lady jadi nak mintak tolong orang lain komen jugak ya 😊

2y ago

Wahhh nanti saya nak survey juga lah ehehe thanks bagi suggestion. Semoga dipermudahkan juga urusan awak ye Aamiin 🌹

sy pun first mom ! congratulations for u . nk share tips sikit if leps beranak kita akan ada msalah pembuangn , so beli susu kultur mcm calpis original ( biru ) or yakult . jgn msok peti . leps habis pntg bru msuk peti . ini untuk lembut kn najis . klau tk sush meneran dlm toilet nnti ✨

2y ago

Ow macam tu. thanks sis share knowledge dgn saya 🌹

kene ada ke..kalau ambik CL tak perlu kot..sbb pengalaman saya 2 anak yg dulu..saya xdan makan..anak elergik..so saya x mkn..krim tu boleh laa kot..tanya bidan cl..kalau dier dah sediakan ..maybe sediakan yg dia x sediakan jer kot..

2y ago

Tu lah saya pun tak mahir lagi sbb first time ni bagi saya. Saya tak tahu mana keperluan penting bila pantang. Mana tahu ada keperluan penting, saya boleh prepare awal. Saja je bertanya sis takut sesat jalan hehe

Saya tak beli 1 set. Saya beli loose pack mengikut keperluan supaya tak membazir. Saya hanya beli herba tangas, param, pilis, herba mandian, scrub mandian, teh herba dan bengkung (amway)

2y ago

Saya suka cara sis! Yg penting anak kita sihat kan. Tq share tips ye🙏🏼

sy gune krim honeysuzi ngan krim mustajab y merah tu..sy mmg gune y tu sbb lps bersalin kena rengat.klau mandian herba sy guna ummialya

2y ago

Ow macam tu. hehe okay sis thanks share pengalaman 🌹

Saya berpantang sendiri.Jaga makan😀👍🏻.No ice.Makan panas2.Lada hitam .Kurangkan air dalam masakkan.

2y ago

Kuat betul sis pantang sendiri 💪🏼 thanks ye share experience 🙏🏼

saya guna set nonaroguy lengkap dan pantang sendiri

2y ago

Hihihi saya belum ada keyakinan nak jaga sendiri sebab ni anak first. Zero knowledge and experience. Tapi nak tahu juga apa je yg selalu org guna or makan waktu pantang untuk cepat baik and aktif macam biasa. Thanks sis share knowledge kt saya 🌹